We weten niet wie jij bent, maar jij weet blijkbaar wel wie wij zijn. Wij zijn LHBT+ mannen en dat vind jij maar vies. Dat hoort niet toch? Dus sla je ons maar in elkaar, want dat hoort blijkbaar wel. Bewerkt worden met een betonschaar, bang zijn om over straat te lopen in het donker. Jij maakt ons bang, maar misschien ben jij dat zelf ook wel.

Volgens een enquête heb jij van de dik 60 respondenten, de helft weleens geduwd of geslagen. Waarom doe je dat eigenlijk? Wij denken dat jij ons niet wil begrijpen. We denken dat jij het vies vindt, dat je bang bent ook zo te worden, dat je onzeker bent of dat je geloof je zegt dat dit niet mag. Wat zou het mooi zijn als jij het ons eens zou uitleggen.

Eén ding weten we wel. Een rapport van de Nationale Politie in 2016 wees namelijk uit dat jij vaak een blanke, autochtone man bent. Da’s vreemd, want we waren er zo trots op met z’n allen dat we in 2001 het eerste land waren waar iedereen mocht trouwen. Jij niet, blijkbaar.

Volgens eerdergenoemde enquête is het zelfs zo dat wij vinden dat we je moeten onderwijzen. Je moet voorlichting krijgen over ons, over onze enge levensstijl en gewoontes. Je moet leren dat wij niet besmettelijk zijn en dat onze levensstijl alles behalve een keuze is. Maar is het niet vreemd dat wij jou moeten onderwijzen hoe het is een gewone man te zijn? Zelfs de VO-raad weet geen raad met jou. Er is een heel rapport opgesteld om erachter te komen hoe we LHBT-voorlichting het best in onderwijsmateriaal kunnen stoppen. Wanneer moeten we beginnen? Als je nog een kind bent, als je nog geen flauw benul hebt van wat relaties inhouden? Misschien moeten we pas beginnen op de middelbare school. Want daar begin jij je eigen mening te ontwikkelen en jouw mening klopt, onze geaardheid of gender niet, toch?

Misschien ben je Christelijk, maar zelfs de SGP vindt dat jij hard gestraft moet worden. Meer wijkagenten en meer geld naar justitie, zodat mensen zoals jij tegengehouden kunnen worden. Meneer van der Staaij schreef me dat ieder mens gelijk is, ook volgens de Bijbelse principes. Volgens hem voelen LHBT+ kinderen op Christelijke scholen zich geaccepteerd en fijn.

Oké, sorry. Misschien geloof je wel in Allah. Toch ben je dan ook niet goed bezig. De Koran verzoekt Moslims zelfs om homo’s en andersdenkenden te beschermen.  Achter je geloof kun je je dus ook niet meer verschuilen. Wat is het dan toch…?

Misschien is het wel het feit dat je er gewoon mee weg komt. Tanja Ineke van het COC vertelde in april 2017 tegen NOS dat er in 2009 vierhonderd aangiften per jaar waren. In 2017 is dat gestegen tot vijftienhonderd meldingen per jaar. Toch verschijn jij, volgens het COC, maar gemiddeld negen keer per jaar voor de rechter. Hoe doe je dat toch? Je doet het zo geraffineerd, je maakt ons zo bang en wij wennen er maar gewoon aan. Want dat is nou eenmaal de makkelijkste optie.

Je bent eigenlijk wel een hypocriete lul, weet je dat? Je slaat homo’s in elkaar om stoer te doen, om jezelf te bewijzen, om te laten zien dat jij een échte man bent. Vervolgens lig je ’s avonds in bed met een doosje tissues naar lesbische porno te kijken. Dat is sexy en vrouwen sla je uit principe niet, toch? Oh, oeps. Toch wel. Transvrouwen, ook zo’n eng, vies volk.

Hoe moeten we jou straffen? Misschien val jij wel helemaal niet te straffen. Het COC riep, volgens hun website, Edith Schippers op het bestrijden van LHBT-geweld topprioriteit te geven tijdens het vormen van een nieuw kabinet. Haagse bronnen meldden wel aan de NOS dat geslachtsregistratie zoveel mogelijk beperkt gaat worden, maar over geweld is vooralsnog niks te vinden.

“Ze moeten geweldplegers stokslagen geven” was een van de reacties op de enquête. Eén vierde van de respondenten denkt dat er geen oplossing voor jou te vinden is, of ze denken dat het alleen helpt als wij er zelf zo min mogelijk aandacht aan besteden.

Dus, homofoob, transfoob en alles wat daar op lijkt, misschien kun jij het ons vertellen. Jij roept zoveel vragen op, maar jij bent tegelijkertijd de enige die ons alle antwoorden kan geven. Daar kan geen onderzoek tegenop, want eigenlijk weet niemand precies wie jij bent en wat jou bezielt.