Redactie | Onderzoeksredactie Copyright: Sympany

Een spijkerbroek waar de knopen vanaf zijn gevallen, een shirtje dat niet meer in de mode is of een jurkje dat door het wassen nét iets te kort is geworden. Bij de meeste mensen belanden deze kleren in een vuilniszak afwachtend op een volgende bestemming. De een gooit zijn kleding gewoon bij het restafval en de ander maakt de stap om deze vuilniszak naar een textielcontainer te brengen. 

Na het houden van een enquête onder honderd personen binnen ons netwerk kwamen we erachter dat 73 procent van de respondenten hun afgedankte kleding in een textielcontainer gooit. Echter blijkt dat maar weinig mensen écht weten waar al dat textiel dan heen gaat. Wij vonden dat het tijd werd om iets meer duidelijkheid te creëren in deze branche. Want is het eigenlijk wel zo zinvol om onze kleding in een textielbak te dumpen of wordt er vooral veel geld aan verdiend?

We bespreken onder andere de textielcontainerbranche, de situatie van de afvalberg in Afrika en de toekomst van onze spijkerbroek. Zie onze bevindingen via deze link: https://readymag.com/u86942205/1279251/2/